Bila Dapat IDEA, Buka SPA Tanpa Modal?

Untuk menjawab soalan ini, suka saya kongsikan bagaimana…Mobile Spa boleh menjadi Platform lahirkan usahawan berjaya.

1) Pilihan Terbaik Untuk ‘Extra Income’

Kita semua tahu, nak buka kedai bukan senang. Pertama kita perlu ada bangunan. Mesti ada lesen Majlis Perbandaran. Peringkat permulaan kita hendaklah membuat sedikit renovation dimana perlu sumbit “floor plan” dan hendaklah ada kelulusan terlebih dahulu.

Banyak prosedur yang perlu kita ikut sebelum dapat memulakan sesuatu perniagaan, memang kerja yang memenatkan! Kena sediakan modal yang banyak.Belum beroperasi lagi duit sudah banyak keluar dan untung satu sen belum masuk lagi! Bukan itu sahaja kita juga kena ada kelengkapan seperti aircond, counter dan tenaga pekerja serta keperluan asas yang lain, alat-alat spa. Pup pap pup pap habis ratusan ribu!

Buat mobile spa?

Tidak seperti membuka kedai fizikal, perniagaan mobile spa boleh dijalankan dengan penglibatan anda yang minima. Ini bererti perniagaan mobile spa boleh dijalankan dari kediaman anda, oleh kerana perhubungan boleh dilakukan dengan ramai orang melalui media sosial dan menjimatkan masa anda.

Mari kita renungkan bersama…

Bawa kereta drive pergi rumah customer, collect RM88-RM390 satu sesi facial!

Buat bisnes ini hari pertama, hari pertama juga income masuk!

2) Kos Memulakan Dan Menjalankan Perniagaan Rendah

Tidak lagi memerlukan modal yang besar membayar sewa kedai yang berkos beribu ringgit setiap bulan, serta kos pengubahsuaian kedai yang memakan berpuluh ribu ringgit, atau membayar beberapa pekerja dan tidak termasuk bil elektrik, air, aircond dan sebagainya.

Aircond kalau pasang dari jam 8AM sampai 10PM (tutup kedai)… kena ada modal paling kurang pun RM3000 sebulan.

Gaji pekerja? Jika pekerja ada 2 orang, gaji seorang anggaran RM 2000.00 kos upah sahaja dalam RM4000 sebulan.

Sewa kedai lagi?

Kedai Fizikal perlu ada RM3000 ke RM10,000 sebulan untuk tanggung bisnes setiap bulan! Anda bayangkan? Berapakan modal yang perlu anda kena tanggung.

Buat mobile spa?

Memulakan perniagaan mobile spa adalah berkos rendah. Kos menjalankan perniagaan mobile spa adalah jauh lebih murah berbanding perniagaan membuka kedai fizikal seperti beauty centre. Kos yang rendah ini membolehkan sesiapa sahaja memulakan perniagaan mobile spa!

Sepanjang saya buat bisnes ini, kos minyak Seminggu RM100. Sebulan baru RM400.

Introduction price baru RM88! Semua orang boleh mampu. Terus pergi ke rumah customer pula tu!

Siapa tak nak? Siap ada servis V-Shape lifting lagi!

 Sangat berbaloi kan kalau jika sebulan boleh buat income bersih 5 angka

Anggunayu.com fokus bantu bumiputera ceburi bidang perniagaan berasaskan kecantikan.

Sesi Latihan dan bimbingan kepada spa owner. Melalui kursus
usahawan ini, peserta akan diajar bagaimana mereka MAMPU memiliki Mobile Spa /
Home Facial tanpa kedai Atas Nama Sendiri.

 

5 SEBAB KENAPA MOBILE SPA PLATFORM LAHIR USAHAWAN BERJAYA

Anda seorang suri rumah?, Penjawat awam?,Bekerja sendiri?, Tapi tiada modal untuk mula berniaga?

Sebenarnya semua orang perlukan duit lebih, lebih-lebih lagi dizaman serba moden ni betul tak?. barang, minyak, tol semua naik harga. Ramai pekerja sekarang diberhentikan kerja, gaji semua habis buat bayar hutang. Pendapatan gaji RM1500 tidak cukup untuk menampung keperluan keluarga untuk sebulan, hari kedua je dah tolak semua duit untuk bayar hutang piutang. kerja overtime susah payah, hujung bulan bayar hutang. disini ada cara nak buat duit lebih bagi wanita atau lelaki yang berminat untuk tambah pendapatan TANPA MODAL Satu sen!!

V SHAPE TESTIMONI

Close Menu